Thorough Guide to fix www mywifiext net refused to Connect

Are you unable to access the default web address of your Netgear extender? No worries! Here, in this post, you will get the best fixes to troubleshoot “www mywifiext net refused to connect” issue from the comfort of your home.

Wait! Before we provide you the best fixes to troubleshoot the issue, we want to make you familiar with the reasons that have forced to experience it:

  1. Poor internet connection
  2. Typing errors
  3. Technical glitches
  4. No connection between your Netgear extender and router

That’s it! Now, you can take the plunge to the issue from the comfort of your home. Keep reading!

Fixed: The Web Address Refused to Connect

Check for Typing Errors

4 out of 5 users make the mistake of typing incorrect web address while accessing the Netgear extender login page. If you are also among them, then it’s the correct time to rectify the mistake.

Additionally, it is also suggested – not to use the search bar for typing the Netgear extender’s default web address, mywifiext.net.

Your Internet Connection is Poor

Poor internet connection also causes “www mywifiext net refused to connect” issue. To get it fixed, we suggest you contact your service provider. Your ISP is the only one who can fix the slow internet issue for you.

And, once you are getting the best internet range from his end, you will see that the issue has gone away, hasn’t it?

Check the Ethernet Connection

Is the connection made by you between your Netgear extender and router stable? Please verify it! Bear in mind – unstable Ethernet connection lead you to the issue. To get it fixed, ensure to make a stable connection between your extender and router. Also, the Ethernet cable used by you must not be damaged or worn out.

Try this fix and you will surely able to troubleshoot the issue.

Still no luck? If you are nodding in no, then chances are that you are not connected to the WiFi network (SSID) of your Netgear extender. Keep in mind – to get the issue fixed, get connected to the SSID of your device.

Power Cycle Netgear Extender

Technical glitches also let you experience “www mywifiext net refused to connect” issue. If you want to deal with the issue, it is suggested to power cycle your Netgear extender. Here’s how to power cycle the device:

  1. First of all, you have to get disconnected from the SSID of your Netgear extender.
  2. Then, what you have to do – unplug the extender and wait for a short while.
  3. Now, you can plug the extender in.
  4. Get connected to the Netgear device’s SSID.

Here’s to hope that after power cycling your Netgear extender, the “www mywifiext net refused to connect” issue is fixed?

Disable Firewall Security

If none of the fixes help you resolve the issue, then you must disable the firewall security and antivirus programs installed on your device.

Yes, you read it right! Firewall security and antivirus software can also stop you from accessing the default web address of your Netgear WiFi range extender. So, to get the issue fixed, disable them right away.

Update the Browser

Chances are that the web browser version you are using has become outdated and due to that you are facing “www mywifiext net refused to connect” issue. So, in this case, we suggest you update the web browser version and also wipe out the browsing history.

What’s more? Close/ unpin all the tabs for the time of accessing mywifiext.net.

Your Device is Outdated

If the device (desktop or laptop) you are using to access the Netgear extender’s default web address is outdated, then also it is obvious to deal with the issue. To make the most out of your Netgear extender and to access the web address without any hassle, it is suggested to update the software of the device immediately.

In a Nutshell

Netgear WiFi range extenders are one of the great devices to provide continuous internet access all over the house. But, you have to configure it properly using mywifiext.net web address. Anticipating that the aforementioned fixes have helped you troubleshoot “www mywifiext net refused to connect” issue?